Billede:
Overskrift:

Mærk historiens vingesus

Oprettet:
19-12-2018
Nyhedstekst:

Igennem Hans Christian Andersen Airports lange levetid har der været mange mindeværdige begivenheder og ikke mindst gæster i lufthavnen. Her kan du genopleve nogle af de store begivenheder og mærke historiens vingesus.

Hvis du følger med på vores Facebook-side, har du sikkert lagt mærke til, at vi i løbet af de seneste måneder har haft et lille historisk fokus, og at vi hver torsdag har frigivet et gammelt og mindeværdigt billede fra vores lufthavn.


Her på siden har vi samlet alle de historiske billeder og skrevet et par ord om dem, så du nemt kan finde dem og udvide din viden om vores lille lufthavn.


God fornøjelse.


Nordisk mesterskab i modelflyvning

B0059913


I august 1947 blev der afholdt nordisk mesterskab i modelflyvning på det, der dengang hed Beldringe Flyveplads.


Her ses fire af deltagerne sammen med konkurrencens dommer.Frk. Odense-kandidater på danmarksturné

B0054213


I 1957 fløj seks smukke kvinder ud fra HCA Airport, da de i deres egenskab som Frk. Odense-kandidater skulle på danmarksturné.


Piloter fra Falck fløj de unge kvinder rundt i landet, så de kunne møde deres fans og deltage i velgørenhedsarrangementer og fotosessioner.Improviseret bal

b0056057


For præcist 60 år siden – i 1958 – opstod der et improviseret bal i det daværende Beldringe Lufthavn. Det engelske fragtskib Fulani skulle hugges op hos H. J. Hansen, og de omtrent 50 besætningsmedlemmer skulle transporteres hjem med fly fra Beldringe.


Men vejret drillede, og det var derfor ikke forsvarligt at sende et fly i luften. Så for at fordrive ventetiden bød de udenlandske sømænd lufthavnens servitricer op til dans og musik.Gæster fra Østrig

B0056822


I 1959 ankom Wiener Sportsklub til Beldringe Lufthavn for at spille Europa Cup-kamp mod B1909 på Odense Stadion. Østrigernes ankomst til Odense fik dog et lidt komisk skær over sig, fordi lufthavnens trappe ikke var høj nok til det store fly fra Østrig.


Heldigvis hjalp nogle søde stewardesser de østrigske sportsmænd og hejste dem ned til trappen i et reb.


Kampen endte i øvrigt 3-0 til østrigerne.Slagteren fra Ukraine

B0063730


I 1964 landede den sovjetiske ministerpræsident Nikita Khrusjtjov i HCA Airport i forbindelse med et besøg på Fyn. Khrusjtjov, der gik under øgenavnet ”Slagteren fra Ukraine”, besøgte blandt andet landbrugsminister Karl Skytte, forhenværende statsminister Erik Eriksen og Odenses borgmester, Holger Larsen.


Khrusjtjovs besøg på Fyn satte rekord i antallet af pressefolk til en enkelt begivenhed på Fyn, idet hele 300 journalister og pressefotografer fulgte i hælene på den sovjetiske ministerpræsident.Miraklet i Madrid

B0058727


I 1994 vandt OB på mirakuløs vis 2-0 over Real Madrid på Santiago Bernabeu og gik videre i Uefa-cuppen i en vanvittig fodboldkamp, der blev kendt som Miraklet i Madrid.


På billedet ses OB-spillerne på vej ud af det daværende Odense Lufthavn, hvor både familie, venner og en stor flok pressefolk var mødt op for at lykønske og fejre de hjemvendte fodboldhelte. Forrest er det OB-spiller Carsten Hemmingsen med hånden i vejret. Bag ham står Jess Thorup.


 


Alle fotos stammer fra Fyens Stiftstidendes pressefotosamling og Odense Stadsarkiv.


hca-sitemap.png

Lufthavnvej 131, DK-5270 Odense N | Tel: +45 65 95 50 72

Åbningstider: Mandag - fredag 08:00 - 18:00. Lørdag - søndag: 09:00 - 17:00

hha-logo2014