Billede:
HCA-Airport_3
Overskrift:

Regler for håndbagage

Oprettet:
01-06-2018
Nyhedstekst:

Du må gerne medbringe væsker og madvarer i din håndbagage, men vær opmærksom på, at de skal pakkes efter særlige regler.


Væsker og madvarer 

Medbringer du væsker og madvarer i håndbagagen skal de være pakket i beholdere, der max kan rumme 100 ml (1 dl). Du må gerne medbringe mere end en beholder, men ikke flere end der kan være i en genlukkelig og gennemsigtig 1 liters plastikpose, som skal kunne lukkes helt.


Ved sikkerhedskontrollen skal du tage plastikposen op af din håndbagage og lægge den i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen. Hvis du medbringer væsker og madvarer, som fylder mere end 100 ml, vil de blive afvist i sikkerhedskontrollen.  

Du må gerne medbringe væsker og madvarer i din indskrevne bagage. Vi anbefaler at pakke det ned i lukkede poser, da der sker en trykudledning, hvor bagagen opbevares. 


Babymad

Du må gerne medbringe babymad og dertilhørende vand i din håndbagage, og det må gerne fylde mere end 100 ml. Det må dog kun være i de mængder, som der er behov for på flyrejsen. 

Babymaden skal præsenteres i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen. I nogle lufthavne kan du opleve, at babymad vil blive taget ud til yderligere test - en ”skind- og smagstest”. Det kan betyde, at du f.eks. skal smage på den medbragte babymad.


Flydende medicin

Du må gerne medbringe flydende medicin i din håndbagage, og det må gerne fylde mere end 100 ml. Det må dog kun være i de mængder, som du har behov for under flyrejsen. Vær opmærksom på, at du skal kunne bevise medicinens ægthed og dit behov for at medbringe det. Derfor er det en god ide at medbringe skriftlig dokumentation fra din læge og/eller apotek, som kan fremvises ved sikkerhedskontrollen. 


Ved sikkerhedskontrollen skal medicinen tages op af tasken og præsenteres i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen.


Hvis du f.eks. er diabetiker, må du desuden gerne medbringe sprøjter/kanyler til insulin i din håndbagage. Igen skal du kunne bevise ægtheden at dit behov for at medbringe sprøjter/kanyler. Det er derfor en god ide at have en lægeerklæring med, som kan fremvises ved sikkerhedskontrollen. Ligeledes er det en god ide at informere dit luftfartsselskab om, at du medbringer sprøjter/kanyler i din håndbagage.


Ovenstående informationen er indhentet her.


E-cigaretter

Vidste du, at du gerne må medbringe E-cigaretter på rejsen? 
Ligesom væsker og elektronisk udstyr skal de tages op af tasken, når du går gennem security. 


hca-sitemap.png

Lufthavnvej 131, DK-5270 Odense N | Tel: +45 65 95 50 72

Åbningstider: Mandag - fredag 08:00 - 18:00. Lørdag - søndag: 09:00 - 17:00

hha-logo2014