UAS

UAS_pos


UAS Denmark er internationalt drone-testcenter og klynge for den danske droneindustri med base i Hans Christian Andersen Airport i Odense.


UAS Denmark er sammensat af to vigtige søjler:

·         Et internationalt testcenter med nem adgang til luftrum

·         Det danske droneindustrinetværk med omkring 120 medlemmer


3-delt samarbejde

UAS Denmark bygger på et 3-delt-samarbejde mellem Hans Christian Andersen Airport, Erhvervshus Fyn og Syddansk Universitet.


Visionen

Ved at kombinere et unikt testmiljø med et stærkt økosystem vil vi skabe Danmarks hurtigst voksende sektor inden for 5 år. Målet er at accelerere morgendagens dronestjerner, skabe værdi for dronebranchen ved at etablere kontakt til andre industrier, samt facilitere et stærkt innovationsmiljø i det nationale testcenter.


Om UAS Denmarks Testcenter

Som et af de eneste testcentre I Europa kombinerer vi et godkendt BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) luftrum, der strækker sig udover det nordfynske hav, en hurtig godkendelsesproces og dronelaboratorier. Testcentret arbejder tæt sammen med Trafikstyrelsen, universiteter og industrien, både nationalt og internationalt.


Det 867 kvadratkilometer store luftrum inkluderer et BVLOS testområde, der strækker sig over by, land og en offshore vandzone udover det nordfynske hav. Området kan udnyttes til at flyve uden for syne eller foretage flyvninger inden for syne til test af droner, sensorer eller andre systemer. Det tilknyttede fotogrammetriske testfelt (Verification Facility) kan yderligere benyttes til at teste, dokumentere, kalibrere, "benchmarke" præcision, samt kvalitet af data.


Læs mere HER


Om UAS Denmarks netværk

UAS Denmarks industrinetværk har 120+ nationale såvel som internationale medlemmer, der repræsenterer hele markedets værdikæde. Medlemslisten inkluderer derfor entreprenører, store danske og internationale virksomheder, danske universiteter samt private og offentlige brugere.


UAS Denmark fremmer vækst og udvikling via:

·         Vidensdeling mellem forskningsinstitutioner, virksomheder, offentlige organisationer og myndigheder

·         Deltagelse og formidling af projekter

·         B2B matchmaking

·         Kontakt til Forsvaret, andre klynger og innovationsnetværk

·         Netværksarrangementer

·         Forretningsudvikling mod aftagerindustrier

·         Markedsføring af den danske droneklynge internationalt

·         Formidling af branchenyheder


Læs mere HER


Udviklingen af en droneklynge

Med kun 15 minutter til Odenses innovative robotmiljø er Hans Christian Andersen Airport via gode faciliteter for test og udvikling allerede i gang med at udvikle en spirende droneklynge, der bl.a. har tæt tilknytning til universiteter, GTS'er, internationale samarbejdspartnere og hele den danske dronebranche.


Uanset om din virksomhed står foran et stræk med udvikling, test eller drift, så kan du udnytte lufthavnens faciliteter. Her har du mulighed for at få nem adgang til luftrummet, dronenetværket, leje kontorer i Business Parken eller afholde workshops.


Testcentret tilbyder iværksættere

Billige kontorpladser – konferencefaciliteter - tæt adgang til testmuligheder – en adgang til den danske droneklynge – kort afstand til laboratorier – kontakt til andre dronevirksomheder


Video om UAS Denmark


 

hca-sitemap.png

Lufthavnvej 131, DK-5270 Odense N | Tel: +45 65 95 50 72

Åbningstider: Mandag - fredag 08:00 - 18:00. Lørdag - søndag: 09:00 - 17:00

hha-logo2014